Gospelkoor Say Yes uit Zwartebroek heeft het Jubileumjaar afgesloten met een BBQ en overhandigde Johanna en Piet Koster een cheque. Johanna is een lid van het koor en in dit derde lustrumjaar heeft Say Yes geld bij elkaar gebracht om het doel wat zij behartigd te steunen. Johanna en Piet Koster reizen dit jaar af naar de Filipijnen om met een van hun adoptie kinderen de biologische ouders te ontmoeten. Ook zullen zij daar het bedrag van 2150 euro overhandigen aan de stichting “Sunshine Corner”. Deze stichting vangt straatkinderen op om die verder op te laten groeien in een stabiele en vertrouwde omgeving. Door diverse acties van dit afgelopen jaar, zoals de Lentefair, een loterij en het Bikingdinner hebben de leden van dit koor geld bijeen gebracht om het jubileumjaar te bezegelen met een spetterend jubileumconcert. Met de opbrengst van deze acties en de steun van een gift uit het Rabofonds kon dit concert op 10 juni j.l plaatsvinden. Het is voor Say Yes gebruikelijk om met ieder lustrum een goed doel te steunen, dat was ditmaal Sunshine Corner.
Sunshine Corner is een project dat bestaat uit twee huizen voor jongens en twee huizen voor meisjes. Daarnaast is er een hoofdgebouw voor het kantoor, directie, staf en maatschappelijk werk.
Hoofddoel is de opvang van straatkinderen. In elk huis kunnen 12 kinderen worden opgevangen. Dit werkt anders als een internaat; het werkt als een gezinsvervangend thuis. Elk huis wordt geleid door een Filippijns echtpaar, die natuurlijk zelf ook kinderen hebben.
Naast de huisouders worden de kinderen begeleid door een maatschappelijk werkster, die in vaste dienst is. Daarnaast houdt de directrice, die zelf een volledig bevoegd maatschappelijk werkster is, toezicht.
Alle kinderen moeten naar school, want met een diploma kunnen ze later gemakkelijker een baan krijgen. De kinderen mogen net zo lang blijven tot ze hun studie afgerond hebben. Of dit nu een vakopleiding of zelfs een universitaire studie betreft maakt niet uit.
Sunshine Corner is een christelijk project. Alle medewerkers zijn christelijk en de kinderen wordt natuurlijk hierover verteld. Het is gewoonte om ’s zondags naar de kerk te gaan.